Király Gábor volt a pótselejtezők legjobb játékosa

foci
2015 november 19., 10:25
comments 92

Az UEFA megválasztotta a négy pótselejtező mérkőzések legjobbjait, és Király Gábort, a magyar válogatott kapusát tette meg a meccseken legjobban teljesítő játékosnak. A páros mérkőzéseken Ukrajna, Írország, Svédország és Magyarország kvalifikálta magát a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra.

Király Gábor a magyar válogatott kapusaként a Groupama Arénában 2015. október 8-án.
photo_camera Király Gábor, a magyar válogatott kapusa.

A szövetség a nyolc mérkőzés alapján összeállította a pótselejtezők legjobb játékosaiból álló csapatot is. Ebben Király az egyetlen magyar:

Király (Magyarország) - Sevcsuk (Ukrajna), Cesar (Szlovénia), Keogh (Írország), Fedeckij (Ukrajna) - Jarmolenko (Ukrajna), McCarthy (Írország), Forsberg (Svédország), Szeleznyov (Ukrajna) - Walters (Írország), Ibrahimovics (Svédország).

Királynak tényleg óriási érdemei vannak a magyar továbbjutásban. Az idegenbeli és a hazai Norvégia elleni meccsen is voltak nagy bravúrjai:

Az UEFA szerint a sorozatban a legszebb gólt Zlatan Ibrahimovics lőtte a Dánia elleni második mérkőzésen, szabadrúgásból:

(UEFA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.