Lelőttek két katonát Szarajevóban, a támadó megölte magát

Egy fegyveres támadó megölt két boszniai katonát szerda este Szarajevó Rajlovac nevű külvárosában. Automata fegyverrel nyitott tüzet egy fogadóirodára.

A támadó ezután rálőtt egy arra járó városi autóbuszra. A sofőr és két utasa csak a kitört szélvédő üvegszilánkjaitól sérültek meg. A rajlovaci lövöldözés után a rendőrség körbevette a gyanúsított, Enes Omeragic közelben lévő házát. Később bentről robbanást hallottak, a házba behatolva holtan találtak rá.

A kormány rendkívüli ülést tartott.

"A fegyveres erők tagjára leadott lövés Bosznia-Hercegovina egésze elleni támadást jelent" - mondta Denis Zvizdic miniszterelnök. "A biztonsági intézkedéseket a legmagasabb szintre fogjuk emelni, hogy a jövőben ne történhessen ilyen incidens"

A férfi szomszédai a rendőrségnek elmondták, hogy az utóbbi időben az ultrakonzervatív Szalafi Muszlim mozgalom követője lett. A támadás indítéka viszont még nem ismert. (MTI, VajdaságMa)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.