Nem engedték be az RTL Klubot Orbán sajtótájékoztatójára

2015 november 19., csütörtök 13:26
411

A magyar miniszterelnök csütörtök délután közös sajtótájékoztatót tartott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral. Több újságíró és stáb riporter is különösen élte meg, hogy nem kaptak meghívást az eseményre, és köztük volt az RTL Klub stábja is, amely végül megjelent a helyszínen, de az Országgyűlés sajtóosztályának munkatársai nem engedték forgatni. 

Nem az első eset, hogy nem jut hely az RTL Klub-nak. 

A hvg.hu szerint Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azzal magyarázta meg az esetet, hogy az esemény nem volt sajtónyilvános, "csak sajtónyilatkozatra került sor", és az újságírók sem kérdezhettek. Az M1 mégis élőben közvetíthette az eseményt és az MTI is készített anyagot a "nyilatkozatról". 

Az origo.hu azt írja, hogy Havasi távozásra szólította fel az RTL Klub stábját, mert szerinte belépőjük csak a plenáris ülésre vonatkozott. A 444 egy érintettől úgy értesült, hogy a kormányfő sajtófőnöke az Országgyűlési őrség és a kormányőrség segítségét kérte a stáb eltávolításához, de ők ebben nem voltak hajlandóak segédkezni. 

A hvg.hu azt írja, nem kaptak meghívót az eseményre, és a 444 szerkesztőségébe sem érkezett meghívás. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt