Nem engedték be az RTL Klubot Orbán sajtótájékoztatójára

A magyar miniszterelnök csütörtök délután közös sajtótájékoztatót tartott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral. Több újságíró és stáb riporter is különösen élte meg, hogy nem kaptak meghívást az eseményre, és köztük volt az RTL Klub stábja is, amely végül megjelent a helyszínen, de az Országgyűlés sajtóosztályának munkatársai nem engedték forgatni. 

Nem az első eset, hogy nem jut hely az RTL Klub-nak. 

A hvg.hu szerint Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azzal magyarázta meg az esetet, hogy az esemény nem volt sajtónyilvános, "csak sajtónyilatkozatra került sor", és az újságírók sem kérdezhettek. Az M1 mégis élőben közvetíthette az eseményt és az MTI is készített anyagot a "nyilatkozatról". 

Az origo.hu azt írja, hogy Havasi távozásra szólította fel az RTL Klub stábját, mert szerinte belépőjük csak a plenáris ülésre vonatkozott. A 444 egy érintettől úgy értesült, hogy a kormányfő sajtófőnöke az Országgyűlési őrség és a kormányőrség segítségét kérte a stáb eltávolításához, de ők ebben nem voltak hajlandóak segédkezni. 

A hvg.hu azt írja, nem kaptak meghívót az eseményre, és a 444 szerkesztőségébe sem érkezett meghívás. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.