Szakítás után mostantól egy csomó új beállítási lehetőséget ad a Facebook

Végre egy igazán hasznos újítással jön ki a Facebook:

Be voltunk jelölve az exemmel, hogy kapcsolatban vagyunk, most szakítottunk, mi legyen?!?!

Szóval ma jött ki az FB egy hírrel, aminek nagyon diplomatikusan az a címe: élményjavítás a kapcsolat végén.

Arról van szó, hogy több beállítási lehetőséget akarnak adni azoknak a felhasználóknak, akik be volt jelölve a Facebookon egymás partnereként, de véget vetettek a kapcsolatnak.

Alapvetően 3 új eszköz jön, amit az FB automatikusan felajánl, mikor átállítod a státuszodat "Kapcsolatban"-ról "Egyedülálló"-ra.

  • Te kevesebbet akarsz látni az exedből. Ezután a rendszer nem fogja mutogatni a posztjait a faladon, nem ajánlgatja a nevét, ilyen automatikus kiegészítéseknél, mikor bejelölsz valakit egy képen, vagy üzenetet írsz. Nem kerül fel a chatlistád elejére, ilyenek.
  • Azt akarod, hogy az exed keveset lásson belőled. Beállíthatod, hogy ne lássa a posztjaidat, képeidet, videóidat.
  • Azt akarod, hogy mások ne lássák a régi közös holmijaitokat. Beállíthatod, hogy mondjuk minden olyan képen, amin együtt szerepeltetek, az többet ne látszódjon az ismerőseid előtt, vagy akár visszamenőleg leszedheted a bejelölést az összes közös képetekről, amin rajta vagy.

Ezeket a dolgokat többé-kevésbé eddig is meg lehetett csinálni, de vagy unfriendelni, vagy blokkolni kellett hozzá a volt pasit/csajt, és iszonyú körülményes is volt minden régi fotón végigmenni. Ezek mostantól sokkal egyszerűbbek, és a volt partner nem is értesül ezekről a beállításokról, szóval az egésznek nincs olyan rossz, kicsinyes hangulata, mint egy kapcsolat végén kiblokkolni valakit.

(A dolgot először persze az amerikai felhasználók között tesztelik, szóval itthon még várni kell rá egy kicsit.)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.