II. Lajos anyja a magyar történelem MILF-je. Mi van?

2015 november 20., péntek 11:43
575 dolog , amit tuti nem tudtál erről a királyról, csak a mohácsi csatát kapcsoltad hozzá (jó esetben)

  1. Koraszülött csecsemőként és az inkubátor-technika hiányában a gyenge, jószerével életképtelennek mondható csecsemőt disznók felvágott gyomrában tartották.
  2. Anyja egy igazi bombanő volt, aki túlszárnyalta férjét, a könnyen befolyásolható II. Ulászlót. ( Dobzse László) Durván népszerű asszony volt, érdekesség, hogy ha nem hal meg a Hunyadi Lászlót kivégeztető V. László, akkor az ő felesége lett volna.
  3. Feleségébe állítólag halálosan szerelmes volt II. Lajos, ami abban a korban igazi ritkaság számba ment. Habsburg Mária a tényleges egybekelésükkor 17 éves volt (Lajos 16). Rendesen végigbulizták az elkövetkező pár évet, igazi partyarcok voltak, mindezt úgy, hogy nem hanyagolták el uralkodói feladataikat.
  4. Állítólag kamarásai előtt II. Lajos rendszeresen meztelenül mutatkozott.
  5. Unokatestvére, Brandenburgi György állandóan tivornyázni vitte Lajost, jó nagy balhék voltak belőle

+1. Vajon ki tudott mászni szerencsétlen király a Csele patakból? Vályi István újságíró és Kathy Zsolt, a világ egyik legbevállalósabb történelem tanára úgy deríti ki, hogy mi igaz a legendából, ahogy eddig még senki nem tette. Ők ketten ugyanis álmaink iskolájának történelem óráját testesítik meg. Nincs pad, nincs tankönyv. A kivégzésekről úgy tanulnánk, hogy felépül egy hat méter magas guillotine és egy tetszőleges tárgyon mindenki kipróbálhatná, milyen érzés, amikor lecsap a bárd. Quad és jet ski versenyeket rendeznénk, amikor az ókori lovagi harcok a téma. Sárban dagonyáznánk, páncélban tollasoznánk, a legendák és a tévhitek úgy repkednének, mint az a puskagolyó, amelyik még nem tudja, hogy megállítja majd a belső zsebbe helyezett laposüveg. Vagy egy Biblia. Mert ezt is eljátszanánk, természetesen igazi fegyverekkel.

Brutális történelem szombatonként 16 órakor a Spektrumon. Ja! Decembertől ugyanez biológiára.Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt