Megint lecsúsztunk a felminősítésről

gazdaság
2015 november 20., 21:55
comments 154

A Fitch Ratings pénteken változatlanul (BB plusz" szinten) hagyta Magyarország adósosztályzatát , így már biztos, hogy leghamarabb csak 2016-ban számíthatunk a felminősítésekre. 

 Fitch erről szóló közleménye szerint a jelenlegi magyar adósbesorolás tükrözi az erős gazdasági kilátásokat és a jelentős folyó fizetési mérleg többletet, ami hozzájárult a külső adósság érezhető csökkenéséhez. Kiemelik, hogy a fegyelmezett költségvetési politika is segíti az államadósságráta mérséklését, ugyanakkor az adósságunk még mindig magas a versenytársakhoz viszonyítva.

A hitelminősítő szerint jövőre 2,3 százalékra lassulhat a növekedésünk az uniós források lassuló felhasználása miatt, és középtávon is 2 százalék körül maradhat az éves bővülési ütem.

A költségvetési hiány a cég elemzői szerint idén a GDP 2,3 százaléka lehet, a jövőben pedig a csökkenő kamatkiadások tovább segíthetnek.

Az államadóssággal kapcsolatban az elemzők azt hangsúlyozzák, hogy a tavalyi 76,1 százalékról 2017-ig fokozatosan 72 százalékra csökkenhet a GDP-arányos ráta. (via Portfolio.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.