Szijjártó: Nem akarok lemenni óvodás szintre, ott mondtuk utoljára, hogy nem mi kezdtük

politika
2015 november 21., 08:35
comments 110

"Amíg én vagyok a külügyminiszter, és amíg bírálatok érkeznek, azokat ugyanilyen keményen vagy még keményebben fogom azokat visszautasítani,"

mondta Szijjártó Péter a Népszabadságnak adott interjúban. A külügyminiszter a bevándorlásügyben Magyarországot ért kritikákat teljesen alaptalannak gondolja, ezért azokra

"őszintén és szívből jövően tudtam reagálni."

Arra kérdésre, amit azt feszegette, hogy ezekben az időkben inkább barátokat kéne keresnie az országnak, nem pedig ellenségeket, Szijjártó úgy felelt, hogy

"nem akarok lemenni óvodás szintre, ott mondtuk utoljára, hogy nem mi kezdtük."

MTI Fotó: Bruzák Noémi

A népszabadságos interjú kitér a külügyminiszter szemetesében talált zakó történetére is. Szijjártó szerint az inkriminált ruhadarab egyszerűen 

"tönkrement."

A külügyminiszer bevallása szerint hét a mindennapján kora reggeltől késő esti öltönyben jár, ezért elhasználódnak egyes darabjai. 

"Ezen a héten két öltönyöm harminc órát töltött bőröndben összehajtva a repülőgépes utazások miatt. Ötször hajtogattam ki őket, és ötször hajtogattam össze. Közben voltam két fokban, Pekingben, esőben, és voltam több, mint húsz fokban Jeruzsálemben. Nyilván, ilyen körülmények között az öltönyeim elhasználódnak. Van, amelyik öt-hat évig bírja a gyűrődést, ez éppen két évig bírta,"

mondta Szijjártó Péter. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.