Egy ápoló azt hitte, hogy gázrobbanás volt a kávézónál, így majdnem megmentette a csak félig felrobbant öngyilkos merénylő életét

külföld
2015 november 22., 11:57
comments 126
Kabátok hevernek a Comptoir Voltaire előtt a robbantás után, a helyszínelés közben. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
photo_camera Kabátok hevernek a Comptoir Voltaire előtt a robbantás után, a helyszínelés közben. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD

David november 13-án este a párizsi Comtpoir Voltaire-ben volt. A robbanás után rögtön a helyszínre sietett: képzett ápoló, segíteni akart az áldozatokon azután, amit akkor még gázrobbanásnak vélt.

Egyből egy, a felfordult asztalok és székek között a földön elterült, fekete ruhás férfihez rohant. A férfi ránézésre nem sérült meg súlyosan, de eszméletlennek tűnt, ezért David a hátára fordította, hogy elkezdje a újraélesztést.

Széttépte a pólóját, hogy hozzáférjen a mellkasához. Ekkor vette észre, hogy a férfi pólója alatt mindenféle drótok futnak.

"Négyféle drót volt, egy fehér, egy fekete, egy vörös és egy narancssárga. Akkor már tudtam, hogy ő volt a robbantó" - mesélte.

Ebben a pillanatban érkeztek a helyszínre a tűzoltók is, akik közül David ismert egyet. Neki szólt, hogy mit talált. "Rámnézett, majd azonnal üvölteni kezdett, hogy mindenki hagyja el a környéket" - mesélte. (Via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.