A rendőrség nem foglalkozott a figyelmeztetéssel, hogy bajban lehet egy 14 éves angol minecraftos, meg is ölték

bűnügy
2015 november 23., 16:23
comments 230

A Surrey megyei rendőrséget azért kritizálta az angol Független Rendőrségi Panasz Bizottság (IPCC), mert nem vettek figyelembe egy fontos figyelmeztetést, ami megmenthette volna egy 14 éves fiú életét.

Az akkor 18 éves Lewis Daynes – aki egy szerverszolgáltató céget vezetett– tavaly februárban megölte a 14 éves Breck Bendart, akivel online játékokon keresztül ismerkedtek meg, például a Minecraftban.

Bendar anyja felhívta a rendőrséget, hogy Daynes rossz hatással van a gyerekére, keresztény- és rendszerellenes szövegeket nyomott neki. A rendőrség azonban nem tett semmit, pedig egy könnyű kereséssel megállapíthatták volna, hogy két évvel korábban meggyanúsították egy 16 év alatti megerőszakolásával.

Daynes pár hónappal később megölte Bendart: amikor a srác elment a lakására, kikötözte, és halálra késelte, majd nyugodt hangon hívta a rendőrséget, hogy küldjenek helyszínelőket is.

A rendőrség elismerte, hogy indítani lehetne eljárást két rendőr ellen kötelességelmulasztás miatt, de már mindketten távoztak a rendőrségtől (más okból), így nem is lehetne őket megbüntetni. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.