Botrány Zimbabwében, túl jóképűnek tartják a legrondábbnak választott férfit

A zsűri szombaton a 42 éves Mison Serét választotta meg Zimbabwe legrondább férfijának. A férfinek számos foga hiányzik és nagyon torz arckifejezésekre képes. 

Ezzel legyűrte Villiam Masvinút, aki 2012 óta volt Zimbabwe legrondább embere. Ezt pedig Masvinu rajongói nagyon rosszul fogadták, nekiestek a zsűrinek is az ítélethirdetés után. Szerintük Sere túl jóképű, és csúnyasága nem természetes, mivel csak a hiányzó fogaira építi az egészet. 

A győztes, Maison Sere (AFP / JEKESAI NJIKIZANA)

Masvinu is felháborodott, szerinte ő születésénél fogva ronda, míg társa csak akkor, ha kinyitja a száját. 

El kell veszítsük a fogainkat, hogy nyerjünk? Ez csalás!

- kiabálta egy másik induló.

Kisebb összecsapások voltak, szerencsére ezekben senki nem sérült meg. 

A győzelemmel a dicsőség mellett 500 dollár is járt, és a nyertesek tévészerződésekben is bízhatnak. 

Résztvevők (AFP / JEKESAI NJIKIZANA)

Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy alaptalan a vesztesek kritikája. A kiírásban ugyanis benne volt, hogy semmiféle testi fogyatékossággal nem lehet indulni. Kérdés, nem erre épített-e Seke mégis.

A versenyt eredetileg azért találták ki, hogy a természetes csúnyaságot segítsenek elfogadtatni az emberekkel, és mindenki legyen büszke arra, amilyennek születik. 

Az egyik zsűritag szerint viszont Masvinu a korábbi győzelmek miatt egyszerűen elbízta magát, nem tett meg mindent a győzelemért, nem akarta meggyőzni a zsűrit. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.