Csak az lesz Jézus királyságának méltó katonája, aki aláírja a Fidesz aláírásgyűjtését, üzente a szószékről a győri plébános

politika
2015 november 23., 09:54
comments 811

Vasárnap a győri Szent Imre templomban hangzott el egy prédikáció, melyben Balázs Tamás plébános gyakorlatilag felettese, Ferenc pápa tanításaival is szembeszállva üzente meg, fontos, hogy ne kérjünk a menekültekből és fontos, hogy minél előbb mindenki írja alá a Fidesz kvótaellenes aláírásgyűjtését. 

Érvelését kiszakította a mindennapok politikai kontextusából, és egy tágabb, a félelemkeltésre építő, érzelmi keretek közé helyezi, ahol épp az tűnik erkölcsileg elfogadható cselekedetnek, ha valaki aláírja a Fidesz aláírásgyűjtését. 

Egy gyerekeknek szóló példabeszéd után terelte Balázs a bevándorlás témájára a szót. Kicsit áttételesen, királyok megkülönböztetésén keresztül vezet az út a lényegi mondanivalóig. Vannak királyok, akik szentéletűek, akik felemelték országukat, és vannak királyok, akik tönkretették azt. 

Előbb érinti azt, hogy a XX.-XXI. századra eljutottunk odáig, hogy az európai ember azt hiszi, hogy végre lerázta magáról azt a béklyót, amit mindenféle királyok jelentettek, és helyette megteremtette magának a demokráciát, melyben saját kezébe vehette élete sorsának irányítását. 

Ehelyett azonban úgy tűnik, hogy Európát új fajta király kezdte uralma alá vonni. Ez a félelem királya. Az alá tartozó emberek bénák, tehetetlenek, gyávák, nem mernek határozottan nemet mondani, nem merik felvenni keresztény múltjuknak szálait. 

Istennek hála, mi magyar emberek, Európának egy olyan felén élünk, ahol nem kell, hogy a félelem irányítson bennünket.

Igen, kaptunk két szép szemet, amivel Európát őrizzük, meglátjuk a hazugságot és jól is tudunk dönteni, sorolja a szép magyar szem előnyeit Balázs. 

Majd jön a lényegi mondanivaló: 

"Mint Istentől kapott szép szemű magyar keresztény embereknek, legyen bennük elég határozottság és bátorság, elindulni és jó szemmel kikeresni, hol és mikor van lehetőségünk minél hamarabb aláírni a beléptetési kvóta ellen azt a papírt, amihez nevünket és határozott eljárásunkat kell adnunk. Csak így tudjuk megőrizni ezen a Földön Krisztus királyságát. Különben idegenek embertelen és félelemtől teljes királysága fog eluralkodni hazánkban." 

Majd elhangzik az is, hogy 
"csak az lesz Jézus Krisztus Királyságának méltó katonája, aki mer nem gyáva, hanem bátor és határozott lenni, a  többiek pedig a gyávaság és félelem királyának harcosaiként fognak feloldódni a népek sűrűjében..." 

A teljes szöveg itt hallgatható meg (és elérhető az egyház honlapján is), az általunk idézett részek 13.50-től jönnek:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.