Először indított repülőket Franciaország az Iszlám Állam ellen a Charles de Gaulle fedélzetéről

külföld
2015 november 23., 14:24

Hétfőn felszálltak az első vadászgépek a Földközi-tenger keleti medencéjébe vezényelt repülőgép-hordozó anyahajóról. 

Részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, így nem közölték azt sem, hogy felderítő vagy harci küldetésre indultak-e a repülőgépek.

A Charles de Gaulle (Wikipédia)
photo_camera A Charles de Gaulle (Wikipédia)

A Charles de Gaulle múlt csütörtökön indult el a Földközi-tenger keleti térsége felé, a 130 halálos áldozattal járó - előző heti - párizsi terrorakciók után, amelyekért az Iszlám Állam terrorszervezetet tartják felelősnek.

Az anyahajó odaküldésével Franciaország megtriplázza csapásmérő erejét a térségben. Jelenleg 12 bombázót állomásoztat a francia légierő az Egyesült Arab Emírségekben és Jordániában, ezekkel az Iszlám Állam szíriai és iraki állásait támadják. A Charles de Gaulle 28 harci repülőgépet vitt a térségbe, köztük 18 Rafale és nyolc Super-Entendard típusú gépet, valamint öt helikoptert. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.