Francia szélsőjobbos EP-képviselő segített megszökni a kokain légitársaság francia pilótáinak egy dominikai börtönből

külföld
2015 november 23., 07:21
comments 6

Letartóztatási parancsot adott ki a Dominikai Köztársaság igazságszolgáltatása három francia állampolgár, köztük Aymeric Chauprade európai parlamenti képviselő ellen, amiért segítettek megszökni a börtönből két, kábítószer-kereskedelem vádjával elítélt francia pilótának. 

A két másik francia Christophe Naudin kriminológus, légi biztonsági szakértő és Pierre Malinowski, aki Jean-Marie Le Pennek, a szélsőjobboldali Nemzeti Front volt elnökének és a pártból nemrégiben kilépett Aymeric Chauprade-nak volt munkatársa az uniós parlamentben.

photo_camera Aymeric Chauprade (AFP / PIERRE ANDRIEU)

Francisco Domínguez Brito dominikai főügyész közölte, hogy a három francia állampolgár ellen azután adtak ki elfogatóparancsot, hogy a karib-tengeri ország hatóságai bizonyítékokat mutattak be arra, hogy feltehetően szerepük volt a pilóták megszöktetésében. 

A három francia férfi ellen az Interpol vörös jelzéssel adott ki nemzetközi körözést, ami azt jelenti, hogy a dominikai igazságszolgáltatás előtt is felelősségre vonhatók. 

photo_camera Jean Pascal Fauret és Armand Victor Bruno Odos (AFP / ERIKA SANTELICES)

Pascal Fauret és Bruno Odos pilótákat a kokain légitársaság néven elhíresült ügyben ítélte egyenként húszévi börtönre a dominikai bíróság kábítószer-csempészet vádjával. A két férfit 2013-ban vették őrizetbe a hatóságok, mert charterjáratukon 680 kilogrammnyi kokaint találtak bőröndökben. A két francia, aki korábban a légierő pilótája volt, végig ártatlannak vallotta magát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.