Januárban elítélték a fideszes polgármestert, de ő nem mondott le, hanem azóta is bejár dolgozni

2015 november 23., hétfő 9:42
73

A nol.hu ír arról, hogy a  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal bírósági eljárást kezdeményezett az egykori kislétai polgármester, Madácsi Imre ellen. 

Minderre azért volt szükség, mert Kisléta önkormányzatában furcsa világ állt elő. Madácsi Imrét januárban ítélték jogerősen felfüggesztett börtönre, és bár a törvények szerint ekkor megszűnt volna tisztsége is, a Fidesz–KDNP által támogatott férfi azóta is bejár és polgármesterként tesz-vesz. 

A lap szerint még az is elképzelhető, hogy mindez nem Madácsi hibája, hiszen elképzelhető, hogy nem is tudott arról, távoznia kéne az ítélethirdetés napján. Viszont a hivatalok és a bíróságok lassúsága miatt elképzelhető egy ilyen szituáció is, amikor egy magánember egy évig vezethet egy önkormányzatot mandátum nélkül. 

A férfit egy olyan ügyben ítélték el másodrendű vádlottként, melyben a vádirat szerint megváltozott munkaképességű dolgozók látszólagos foglalkoztatásával állami támogatást igényeltek jogosulatlanul. A vádlottak cégei több mint száz  megváltozott munkaképességű embert foglalkoztattak 2002 és 2003 között, viszont csak a munkabérük töredékét fizették ki nekik, holott az egészre igényeltek állami támogatást. 

Ezért kapott Madácsi egy év, hat hónap felfüggesztett börtönt. Idén januárban jogerőre emelkedett az ítélet, ekkor kellett volna, hogy véget érjen Madácsi polgármesteri megbízatása. 

A lap kereste a férfit is telefonon, aki elmondta: 

ő nem jogász, hanem mezőgazdasági gépészmérnök, ezért jogászokat kérdezett arról, hogy mit kell tennie.

És a megkérdezett jogászok közül volt olyan, aki szerint nem kéne lemondania. Más szerint meg érdemes megvárnia a kormányhivatal döntését. Elmondta azt is, lehetséges, hogy a jogászok félrevezették, de vállalja ezért a felelősséget. 

Ha a kormányhivatal úgy dönt, hogy tényleg be kell tartania a törvényeket, akkor feláll, de nem szívesen hagyná cserben a választóit, akik tavaly ismét megválasztották. 

Kislétán nem egyszerű polgármesternek lenni, a korábbi, baloldal által támogatott Pénzes Sándort is elítélték, adócsalásért felfüggesztett börtönre. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt