Örök életre eltiltaná a futballtól Michel Platinit a FIFA etikai bizottsága

2015 november 24., kedd 12:56
77

A FIFA etikai bizottsága örök életre eltiltaná a futballtól az UEFA elnökét, a francia Michel Platinit, aki ellen kétmillió dolláros kenőpénz elfogadása miatt nyomoznak. Az örök életre eltiltásról szóló hírt nem a FIFA, hanem Platini ügyvédje, Thibaud d'Ales jelentette be, egyből "botrányosnak" és "túlzónak" minősítve azt.

A kép közepén Michel Platini, Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor MLSZ-elnök között. MTI Fotó: Beliczay László

A FIFA etikai bizottsága hétfőn jelentette be, hogy kétmillió dollár kenőpénz elfogadása miatt hivatalos eljárást indított Platini és Blatter ellen - a pénzt 2011-ben utalta át a FIFA Platininek, néhány héttel azelőtt, hogy Blattert Platini támogatásával újraválasztották.

Hétfőn azt mondták, hogy decemberben születhet döntés az ügyben, vagyis még azelőtt, hogy lejárna Platini 90 napos eltiltása, amit októberben szabtak ki rá, akkor, amikor vizsgálódni kezdtek a kétmillió dolláros kenőpénz ügyében. Akkor azt is megtiltották Platininek, hogy jelöltesse magát a FIFA megüresedett elnöki posztjára. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt