Simicska helytartója otthagyja a veszprémi kézilabdát

2015 november 24., kedd 12:00
39

Távozik az MVM Veszprém kézilabdacsapatának elnöke, Fonyó Károly - írta meg az NSO.hu. Fonyó, aki Simicska Lajos több jobbkeze közül az egyik, az utóbbi hetekben leginkább a TV2 körüli csata kapcsán került be a hírekbe. 2012 óta volt a kézicsapatnál, ahova az utóbbi években annyi pénz dőlt, hogy rendszeresen Európa legjobb klubjaival is fel tudták venni a versenyt.

A teljes, virágnyelven megírt közlemény:

„Dr. Fonyó Károly, az MVM Veszprém elnöke 2015. november 23-án lemondott elnöki titulusáról, valamint az MKB Veszprém Kézilabda Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról.

A távozó elnök 2012-ben társelnökként került a Klubhoz, majd 2013 májusától lett a Klub elnöke. Érkezésekor a Klub nagyon nehéz helyzetben volt, közel állt ahhoz, hogy sok ezer szurkoló elveszítse azt a lehetőséget, hogy Veszprémben rangos mérkőzéseket láthasson.

Regnálása alatt átszervezte a Klub működési modelljét, 2013 júliusától az egyesületet az MKB Veszprém Kézilabda Zrt. működteti, a pénzügyi helyzet stabilizálódott, a csapat pedig történelmének legsikeresebb szakaszába lépett. Három bajnoki és Magyar Kupa-győzelem, két Szuperkupa-diadal, egy SEHA-liga bajnoki cím és két Bajnokok Ligája final four-részvétel, amelyből egy alkalommal döntőt játszott az együttes a Barcelona ellen. Ezeket az eredményeket a csapat 2013 májusa óta érte el. A sikeres BL-szereplés eredményeként, története során először a csapat pályára léphetett a nem hivatalos klub-világbajnokságon is, Katarban, ahol a második helyen végzett.

Munkájával sokat segített a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében, nagyban köszönhető neki, hogy a veszprémi egyesület Európa meghatározó klubjává nőtte ki magát.

A Klub vezetői, játékosai köszönik eddigi munkáját, sok sikert kívánnak a továbbiakban Dr. Fonyó Károlynak, remélve, hogy lehetőségei szerint továbbra is támogatja a csapatot.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt