Alig tud félretenni a magyar

PÉNZ
2015 november 25., 12:09
comments 326

Képtelen spórolni a magyar az Intrum Justitia követeléskezelő éves jelentése szerint. A vállalat MTI-hez eljuttatott közlése alapján sajnos a lakosság megtakarításai szűkösnek mondhatóak. 

photo_camera Nem elég. 

 A felmérésből a következőek derülnek ki:

  • A magyarok 58 százaléka egyáltalán nem tud rendszeresen pénzt félretenni. 
  • Aki tud, átlagosan havi 36 ezer forintot különít el későbbi felhasználásra. 
  • Nagyjából minden negyedik válaszadóval előfordult az elmúlt évben, hogy fizetésképtelenség miatt nem időben fizetett be számlát. 
  • Az elmúlt fél évben a megkérdezettek 14 százaléka kért kölcsönt fizetési nehézség miatt. Többségük családhoz, barátokhoz fordult. 
  • A magyarok 44 százaléka nem engedhet meg magának előre nem látható kiadást kölcsön nélkül. 
  • 44 százalék azt mondja tud bánni a pénzzel, csak 7 ismeri el, hogy képtelen kézben tartani pénzügyi helyzetének irányítását.

Az Intrum Justitia 21 országban vizsgálja az európai állampolgárok pénzügyi helyzetét. Az idei magyarországi felmérés során 1081 embert kérdeztek meg. A felmérés reprezentatív.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.