Brüsszelben újra kinyitottak az iskolák és működnek a metrók

Terrorizmus
2015 november 25., 05:27
comments 30

Az utcákon továbbra is több száz rendőr és katona teljesít szolgálatot, de a belga főváros lassan visszatér a régi kerékvágásba. Négy nappal ezelőtt rendeltek el különleges készültséget Brüsszelben esetleges terrorcselekmények miatt. 

Eddig összesen öt embert tartóztattak le Brüsszelben a párizsi terrortámadásokkal összefüggésben. Az iskolák most újra kinyitnak, és a legtöbb metró is újra üzemel, igaz, néhány vonalat továbbra sem lehet használni. 

Kevesen merészkedtek az utcára Brüsszelben. Fotó: Plankó Gergő
photo_camera Kevesen merészkedtek az utcára Brüsszelben az elmúlt napokban. Fotó: Plankó Gergő

A hatóságok továbbra is keresik a támadások egyik gyanúsítottját, Salah Abdeslamot, tegnap pedig elfogatóparancsot adott ki a rendőrség feltételezett társa, Mohamed Abrini ellen is, akit már szintén azonosítottak. Ő vezette azt a Renault Cliót, amit Salah és társai használtak a támadások idején. 

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.