Idén még 171 fiatal orvost próbálnak itthon tartani

Egészségügy
2015 november 25., 10:09
comments 74

Az Emberi ErőforrásokMinisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága szerdán bejelentette, hogy a a 2015. évi rezidensi keretszám 171-gyel emelkedik, hogy még több fiatal szakorvos léphessen be a képzési rendszerbe. A kormány el akarja érni, hogy valamennyi, a szakorvosképzést Magyarországon megkezdeni akaró fiatal bekapcsolódhasson a programba.

Július 1. óta a rezidensek felmenő rendszerben nem egy-egy konkrét intézménnyel, hanem az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központtal szerződnek, és illetményüket központi költségvetési forrásból fizetik ki. 

A Dénes Tamás kedden benyújtotta lemondását. Az MTI-nek azt mondta, hogy jobban szeretne koncentrálni a szakmai karrierjére. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.