A chicagói rendőrség nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amin az egyik járőr 6 másodperc alatt 16 lövést ad le egy 17 éves fiúra

A chicagói rendőrség nyilvánosságra hozta azt a tavaly októberi videót, amin az egyik járőr  16 lövést ad le a 17 éves Laquan McDonaldre, aki meg is halt.

A fedélzeti kamera felvételeit most azért kellett nyilvánosságra hozni, mert bár a közeli Burger King biztonsági kamerája szintén felvette McDonald megölését, de abból az anyagból fura módon eltűn az a néhány kritikus másodperc, mikor elkezdődött a lövöldözés. 

A rendőrség most ezeket a vádakat akarta eloszlatni. 

A felvételen látszik (5:20-tól), amint a fiú az út közepén kocog, majd mikor elhalad a rá fegyvert tartó rendőrök mellett, majd szétlövik.

A Jason Van Dyke járőr is, akit most gyilkossággal gyanúsítanak, aki 6 másodpercen belül 16 lövést adott le a fiúra, és már újra is tárazott, mire a másik rendőr rászólt, hogy elég volt. Anita Alvarez ügyész szerint a járőr túlreagálta a dolgot, a fegyverhasználatot nem tartja indokoltnak. Van Dyket most gyilkossággal gyanúsítják, és a rendőrségtől is kirúgták.

A rendőrség szerint McDonald kiszámíthatatlanul viselkedett és nem dobta el a kését, mikor felszólították erre. 

A videó megjelenése után több száz tüntető vonult Chicago utcáira, hogy a rendőri erőszak ellen tiltakozzon. A tüntetők szerint egyszerű kivégzés történt.  

(via Businessinsider)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.