Szabadlábon védekezhet az a négy ember, akiknél hétvégén robbanószert talált a TEK

Szabadlábon védekezik az a négy ember, akit a hétvégén a TEK robbanóanyagot talált az autójukban. A XI. és XXII. kerületi ügyészség a négy gyanúsított közül egynél tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatás elrendelését bizonyítékok eltüntetésének és bűnismétlésnek a veszélye miatt, ám ezt a bíróság nem tartotta megalapozottnak. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen. 

A négy gyanúsított ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást „robbanóanyag felhasználására szolgáló készülék engedély nélküli tartásával elkövetett robbanóanyaggal visszaélés" és lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

Hajdú János kezet fog a miniszterelnökkel

Két különböző letartóztatás volt

Hajdu János, a TEK főigazgatója kedd este jelentette be, hogy a TEK a hétvégén két csoportot fogott el, lőfegyvereket, robbanóanyagokat is talált náluk, a házkutatásokon pedig „bombalaborra” is bukkantak. 

A sorozatlövősök

Hajdú közölte, hogy az egyik esetben egy gépkocsiban két embert fogtak el, akiknél sorozatlövő fegyverek voltak. A fegyverszakértő véleménye szerint ezek éles lőfegyverek, amelyekhez találtak lőszereket, tárakat és hangtompítókat is. Ezt a két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják őket.

Bombalabor

A másik esetben, amelynek Hajdú szerint nemzetközi szálai is vannak, négy embert vettek őrizetbe. Egy Budapest felé tartó gépkocsit állítottak meg a főváros határában, és a gépkocsiban robbanóanyagot találtak, majd a házkutatások során egy „bombalaborra” találtak. Őket engedték ki most. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.