Tibor már megbánta, hogy egy keresztet magához szorítva ordibált a rendőrökkel

vallás
2015 november 25., 08:45

A szegedi Szent Rókus templom híveinek nem maradt más választásuk, rendőrt kellett hívniuk, miután a 27 éves K. Tibor mezítláb és rövidnadrágban rohant be hozzájuk, és ordibálásával megszakította az éppen zajló előadást.

A templomban  tartózkodók először még  ugyan próbálták nyugtatgatni a magából kikelt Tibort, de sajnos nem nagyon boldogultak vele. A police.hu hivatalos beszámolójából pontosan nem derül ki, hogy Tibor mit művelt a járőrök kiérkezéséig, de tény, hogy azok végül az oltár mögött találták meg, amint az egyik vörös szőnyeget felgyűrve, az egyik keresztet magához szorítva ordibált. A rendőrök csak némi testi kényszer bevetésével tudták megfékezni a férfit. Ráadásul az incidens során egy Jézus szobor is megsérült.

A férfi a nyomozás során tettét elismerte, sőt megbánta. A bűncselekmény elkövetését azzal magyarázta, hogy kábítószer hatása alatt állt.

A dolog még 2015. május 16-án történt, de a Tibor elleni nyomozás csak most fejeződött be. A Szegedi Rendőrkapitányság garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott ellene eljárást. A vádemelési javaslatot továbbították az ügyészségnek. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.