Videón magyarázza el a Volkswagen, hogyan javítja meg a csaláson kapott motorjait

autó
2015 november 25., 17:46
comments 193

A Volkswagen éppen azzal küszködik, hogy hogyan szerezze vissza jó hírnevét, miután októberben egy amerikai szervezet kimutatta, hogy dízelmotorjainak károsanyag-kibocsátása magasabb a határértékeknél. Egészen pontosan az EA 189 nevű motorok buktak le, ezek többsége 1,6-os és 2 literes. Ezeket kell visszahívni.

Az Egyesült Államokban, ahol a botrány kirobbant, gyorsan megkezdődött a visszahívás, Európában azonban sokáig nem történt semmi. Itt nehezebb is megszervezni a dolgot, hiszen itt sokkal több érintett autó van, mint Amerikában.

A kedélyek lenyugtatása és vásárlói bizalom visszaszerzése érdekében a Volkswagen szerdán posztolt egy videót a Youtube-ra, amin bemutatta, milyen módosításokat kell elvégezni az autókon ahhoz, hogy csalás nélkül is megfeleljenek a teszteken.

Eszerint 2 dologra van szükség. Az egyik egy szoftverfrissítés, a másik pedig egy műanyag rács, ami állítólag azt befolyásolja, hogy mennyi levegő áramlik a levegőszenzorhoz. Ez a szenzor érzékeli, hogy mennyi levegő megy a motorba, és ez alapján kiszámítja, hogy ehhez mennyi üzemanyag kell.

A Volkswagen terve egyelőre csak az európai autókra vonatkozik, és különbözik a 3 literes motoroknál alkalmazandó eljárástól, a cég szerint ugyanis ott csak egy szoftverfrissítés kell. A VW a videóban kiemeli azt is, hogy a műanyag rács telepítése is gyorsan megvan, a kétliteres motoroknál például fél óra elég rá.

Az persze nem tiszta, hogy a javítás után hogyan fognak teljesíteni az eleve csalásra tervezett motorok, és hogy a frissítés meg az új alkatrész hogyan hat majd a kilométerköltségre. (The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt