A nap legjobb magyar írásművében valaki elműködtetett egy kézigránátot

2015 november 26., csütörtök 12:00
121



Nem hír, hogy a police.hu-ra rendőrnyelven írt cikkeket tesznek ki. De ez a friss darab annyira tökéletes, hogy csakis a kortárs magyar irodalom legnagyobb alakváltóira tudunk gyanakodni. Ilyen profin ugyanis senki nem képes rajtuk kívül leírni azt a jelenetet, amikor egy férj kézigránátot dob a feleségére, aki egy rendőr társaságában érkezik, aki úgy menti meg mindkettejük életét, hogy fellöki őket.

Én ezt csak ilyen sután akadozó mondatokkal tudtam persze megfogalmazni, de nem véletlen, hogy nem én vagyok sem Hekusházy Péter, sem pedig Zsaru Nagy Lajos:

A mezőhegyesi idősek házának üzemeltetője megfenyegette a feleségét, majd kézigránátot robbantott.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2015. november 26-án 9 óra 39 perckor arról, hogy lakóhelyükön, egy mezőhegyesi idősek házában megfenyegette a férje, akivel együtt üzemeltetik az intézményt. A helyszínre érkező végegyházi körzeti megbízott az utcáról az épületbe kísérte a hölgyet, hogy meghallgassa. Az egyik szoba előterében utolérte őket a férj, aki a ruházatából elővett és a szobába dobva elműködtetett egy kézigránátot, ami felrobbant. A rendőr – látva, hogy a férfi előveszi a kézigránátot – mindkét polgári személyt megpróbálta eltaszítani a kézigránát hatásának útjából, majd a földre teperte és megbilincselte a 61 éves P. Bélát. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a nő súlyos sérülést szenvedett, a rendőr fellépése arra volt elegendő, hogy mérsékelje a kézigránát repeszeinek és lökéshullámának hatását.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya megkezdte a történtek körülményeinek vizsgálatát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt