Kim Dzsongun haja lesz az előírás minden férfinak Észak-Koreában

külföld
2015 november 26., 04:35
comments 206

A dél-koreai Chosun Ilbo nevű újság phenjani forrásai szerint állítólag új parancs érvényes Észak-Korea férfilakosságára: mindenkinek olyan hajat kell hordania, mint a diktátor maga, azaz Kim Dzsongun.

photo_camera

Azaz: oldalt max. 2 centisre felnyírva, középen hátrafésülve. A rendelet szerint a vezér "ambíciózus" nyírásának kell lennie a mintának minden férfi haja számára.

A nőkre Dzsongun felesége, Ri Szoldzsu haja az előírás:

photo_camera

Egyedül az előadőművészeknek élveznek mentességet az új előírás alól.

A fodrász szalonok állítólag megteltek. Aki dacol a szabályokkal, azt a városokban fel-alá masírozó, ollóval és nyírógéppel felszerelt diákcsapatok fosztják meg hosszabb hajától. A dél-koreai újság megkérdezett egy elemzőt is, aki szerint a hetedik nagy pártkongresszusra való felkészülés jegyében jött az előírás.

(Telegraph, Chosun Ilbo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.