Orbán Viktor bedumálta a kínaiaknak, hogy a magyarok a túlélés mesterei, miközben Kínában a túlélés merő rutin csupán

külföld
2015 november 26., 10:35
comments 65

Mi, magyarok a fennmaradás és a túlélés mesterei vagyunk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Pekingi Nemzetközi Tanulmányok Egyetemén.

"Ha egy ország több ezer éves, és olyan hatalmas területű, mint az önöké, és olyan rengetegen lakják, mint az önökét, akkor 

a fennmaradás és a túlélés szinte napi rutin, 

de egy olyan nép számára, amely a határain kívül élőkkel is csak 15 milliónyi embert számlál, és amely Európának egy hadiösvényén fekszik, 

ezer éven keresztül fennmaradni rendkívül nagy teljesítmény" 

- fogalmazott a miniszterelnök. "Úgyhogy én itt egy ősi európai nép képviseletében állok önök előtt. Egy olyan nép képviseletében, amely rendkívül büszke a múltjára" - tette hozzá.

Orbán Viktor azt mondta, 

Magyarországot Európában keleti országként tartják számon, 

a legnyugatibb keleti népként is szokták emlegetni, 

Kínából nézve pedig a legkeletibb nyugati nép a magyar. 

(MTI)

(WTF, de most tényleg)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.