Paul Walker apja beperli a Porschét fia halála miatt

A Halálos iramban című filmből ismert Walker 2013-ban halt meg, mikor Porsche Carrera GT-vel fának csapódott, a kocsi pedig kigyulladt. A színész apja a pert olyan hasonló esetekre alapozza, amelyeket a Porsche Carrera GT veszélyes tulajdonságai miatt indítottak az autógyártó ellen.

Korábban már voltak olyan esetek, amikor megkérdőjeleződött, hogy az autó irányító rendszere és a megerősített oldalajtók valóban képesek-e megvédeni az utasokat.

Idén szeptemberben Paul Walker testvére, Meadow Walker is indított egy pert a Porsche ellen. Ebben a keresetben Meadow Walker a rosszul megtervezett biztonsági övek miatt hibáztatta az autógyártók, amelyek szerinte megakadályozták a testvérét abban, hogy ki tudjon mászni az égő roncsok közül. Ugyanakkor tagadták azokat a vádakat, amelyek szerint Walkerék túl gyorsan hajtottak volna.

Ezekre a Porsche  azzal reagált, hogy a balesetet szenvedett autót korábban a tuljadonosa megbabrálhatta, ezért válhatott irányíthatatlanná.

(via Vice)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.