Egy kivétellel mindenkit azonosítottak a kamionban megfulladt menekültek közül

migráció
2015 november 27., 07:21
comments 31

A burgenlandi rendőrség közleménye szerint egy  kivétellel azonosították az áldozatokat, akik az ausztriai A4-es autópályán hagyott járműben haltak meg augusztus végén. A 71 menekült közül 

  • 29-en Irakból,
  • 21-en Afganisztánból,
  • 15-en Szíriából,
  • öten pedig Iránból indultak útnak.

A kamionban két afganisztáni család is utazott, egy házházaspár három gyerekkel és azok unokatestvére, valamint egy háromfős család is együtt volt. A holttestek nagy részét már hazaszállították, öt halott van még  a bécsi Orvostudományi Egyetem Igazságügyi Intézetében, tizenöt áldozatot Ausztriában temettek el. 

photo_camera AFP PHOTO / DIETER NAGL

Az orvosszakértői vizsgálat szerint a Kecskemétről indult kamionban a menekültek már a magyarországi útszakaszon megfulladtak. A műszaki szakvizsgálat szerint a hűtőkocsi légmentesen záródott, a belső térbe nem jutott be friss levegő, 

a kamionban csak félórára lehetett elég a levegő 

ennyi embernek. A magyar hatóságok folytatják le az elkövetők ellen az eljárást, eddig hat gyanúsítottat vettek őrizetbe. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.