Majdnem megduplázódott a Németországban dolgozó magyarok száma az elmúlt két évben

gazdaság
2015 november 27., 04:25
comments 113

A Magyar Nemzet az Egyesült Királyság és az Német Szövetségi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva írja, hogy 

"jelentősen nőtt két év alatt azoknak a magyaroknak a száma, akik hivatalosan is a két ország valamelyikében vállal munkát."

Németországban 2012 és 2014 között a kereső tevékenységet végző regisztrált magyarok száma

"csaknem 70 százalékkal nőtt."

photo_camera AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI

A Németországban tartózkodó 115 ezer magyar közül 80 ezer vállal bejelentetten is munkát. 2012-ben ez a szám még csak 47 ezer volt. Az Egyesült Királyságban 2012-ben 35 ezer, 2014-ben már

"55 ezren voltak legális munkavállalók."

A számok természetesen csak a bejelentett munkahellyel rendelkezőket mutatják. Arra, hogy pontosan hány magyar dolgozhat külföldön csak becslések vannak, számukat jelenleg 

"350 és 500 ezer közé teszik."

Gazdasági súlyuk a kivándoroltaknak egyre nagyobb: a KSH szerint már az általuk hazaküldött pénz teszi ki az ország GDP-jének a három százalékát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.