Giró-Szász megint trükközött egyet vagyonnyilatkozatával

2015 november 29., vasárnap 8:31
348

A Hvg írja, hogy a valamikori kormányszóvivő, majd állatmtitkár, jelenleg Orbán Viktor miniszterelnök politikai főtanácsadója ismét úgy adott le "üres" vagyonnyilatkozatot, hogy közben tudható, ebben az évben gazdát cseréltek cégei.

Giró-Szász András záró vagyonnyilatkozatát államtitkári posztjától való megválása után november 20-án adta le. Majd néhány nap múlva újra többségi tulajdonosa lett a Srtategopolis Kft-nek.

Ez ráadásul teljesen jogszerű, az éves vagyonnyilatkozattétel ilyen egyszerűen megkerülhető:

„Bárki trükközhet azzal, hogy nyitó bevallása után egy nappal vesz egy céget, a záró előtt egy nappal pedig eladja, így a dokumentum hallgat a vállalkozásról. Giró-Szász úgy teljesíthette tehát az előírásokat, hogy a közzétett vagyonnyilatkozat érdemét tekintve mára már megtévesztő”

- írja a Hvg.

Giró-Szász még államtitkárként, ősszel alakította át céges portfólióját, előbb megvált a szállodaiparban működő Safe Port Project Kft.-ben levő tulajdonrészétől, majd visszaszállt régi cégébe, a tanácsadással foglalkozó Srtategopolis Kft-nek.

A vagyonnyilatkozatát viszont akkor adta le, amikor az egyik cégnek már nem, a másiknak még nem volt tulajdonosa, és ezt a hatályos jogszabályok szerint meg is tehette.

Az általa 2006-ban alapított Srtategopolisszal ezt már másodszorra tette meg egyébként: 2011-es kormányszóvivővé való kinevezése után ugyancsak megvált tulajdonrészétől, ami miatt a cég 750 milliós osztalékkal jött neki.

Közben, különösen 2012 után a Strategopolis óriási bevételnövekedést realizált a főként állami megbízásokból álló munkákkal, profitja megháromszorozódott.

Most ismét többségi tulajdonosa a cégnek, részletek a Hvg-n. (Hvg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt