Magyar felvételek is vannak a bevándorlás-ellenes propagandavideóban

migráció
2015 november 29., 13:29
comments 325

A Vice szedi ízekre a

With Open Gates: The forced collective suicide of European nations

című videót, ami november eleje óta 4,7 millió megtekintést szedett össze a Youtubeon.

A film nem nagyon bonyolult, a menekültek = őrjöngő vademberek vonalon próbálja bemutatni, hogy mi történik ma Európában.

Használnak benne felvételeket a Keleti pályaudvarról, Röszkéről, meg még más emblematikus magyar helyszínekről.

A probléma nem is ezekkel van, hanem azokkal a bevágásokkal, amiknek a világon semmi köze a menekültválsághoz.

Tehát például amikor egy 2011-es olasz maffiás leszámolás után kitört zavargásokat mutatnak, vagy amikor Szlovákiában szélsőbalos tüntetők megtámadnak egy nácinak nézett embert 2014-ben, annak semmi köze ahhoz az embertömeghez, ami a Közel-Kelet felől Európa felé indult.

A videóban pedig rengeteg ilyen hazugság, meg csúsztatás van, meg olyan tényleg teljesen felesleges hülyeségek is, amikor egy menekült jól érthető angolsággal arról beszél, hogy Németországba szeretne menni, mert az jó hely, közben a feliratban pedig azt mondja, hogy Németországba akar menni, mert ott jó a pénz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.