Rendőrt vert Batman

Tbg
KULTÚRA
2015 november 29., 10:01
comments 69

„Hogy mekkora a faji megkülönböztetés a rendőrségi gyakorlatban? Nyilvánvalóan annyira nagy, hogy még Batman is feladatának érzi az igazságtételt”

- írja a Vox a DC Comics legújabb Batman-kiadásáról hozzátéve, hogy a képzeletbeli Gotham city ugyan nem az "igazi Amerika", a probléma súlyosságát jelzi, hogy az Egyesült Államok egyik kedvenc szuperhőse is odateszi a magáét.

Batman rendőrt ver (DC Comics)

A legújabb Batman-képregény (Dark Knight III: The Master Race) első epizódjában a denevérember egy fekete srácot ment meg egy rasszista rendőrtől.

Az, hogy valóban aránytalan a rendőri intézkedés közben bekövetkező halállal járó cselekmények száma etnikai bontásban, jól mutatja a Vox által bemutatott adatsor.

Bár a lakosság megoszlása európaiak, feketék és latinók között 63-13-17% az USA-ban, a feketék aránya az ilyen haláleseteknél felülreprezentált: 31%, és még nagyobb, ha az adott esetben nem támadott rendőrre az eljárás alá vont személy (36%).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.