Tűzijáték-boltban vásárolhatott detonátorokat a párizsi terror kitervelője

Egy tűzijátékokat áruló boltban vásárolhatott gyújtószerkezeteket a párizsi terrorakciókhoz a terrorakciók fő kitervelésével vádolt, jelenleg is körözés alatt álló Salah Abdeslam. 

A Le Parisiene-re hivatkozva a Telegraph azt írja, hogy egy Párizs észak-nyugati részén található pirotechnikai shop eladója jelentkezett az egyik rendőrségi forró dróton, mert felismerni vélte Salah-t, aki egy hónappal a támadás előtt járhatott a boltban. 

Abdeslam Salah a francia rendőrség célkeresztjében.

A francia lapnak egy forrás úgy nyilatkozott, hogy Salah jogosítványával igazolta magát a boltban, ahol kamerák is figyelik a vevőket. 

A cikk szerint a gyanúsított tíz darab, elemmel működő detonátort vásárolhatott, és ezeket használhatták a november 13-i terrortámadások estéjén, amikor nyolc terrorista is felrobbantotta magát Párizs különböző pontjain, a Bataclan klubban és a Stade de France-nál. Az öngyilkos merénylők mellényeire erősített bombák élesítéséhez használhatták a gyújtószerkezeteket. 

A menekülésben lévő Salah az utolsó hírek szerint egy-két hete még Brüsszelben tartózkodott, és Szíriába próbál eljutni. 

Kapcsolódó hír, hogy a francia rendőrség a hét során talált egy kukában talált egy ehhez hasonló mellényt a város Montrogue negyedéhez közel. A feltételezés szerint ez is egy öngyilkos merénylőjé lehetett, aki valamilyen okból végül nem vett részt az akcióban. 

(Telegraph)