A koncertek közben zajló tapizásokat unta meg öt brit tinilány

bűnügy
2015 november 30., 09:49
comments 349

Öt fiatal brit lány megelégelte azt, ami évtizedek óta zajlik zavartalanul rockkoncerteken világszerte: hogy a tömegben, szűk térben összenyomódva zavartalanul lehet tapogatni és fogdosni a zenekar miatt érkező lányokat. 

Ezért létrehoztak egy Girls Against nevű mozgalmat, amihez több indiezenekar is csatlakozott és rövid időn belül hétezer Twitter-követőt is összeszedtek. 

photo_camera Az öt alapító, Hannah, Anni, Anna, Ava és Bea

Rövid távú céljuk az, hogy a kifejezetten fogdosásra utazó koncertlátogatókat ne engedjék be többet a helyekre. Kis sikerről már be is számoltak november 27-én: Swindonban az 1975 nevű helyen nevű zenekar koncerjéről a biztonságiak kikísértek egy férfit, mert ismeretlen nőket fogdosott koncert közben. 

A mozgalmat azután indították el, hogy a 17 éves Hannáht zaklatták egy glasgow-i koncerten. Megírta akkor Twitterre, hogy mi történt vele, és a Peace zenekar énekese reagált a bejegyzésére. Ennek hatására érkeztek az újabb és újabb beszámolók hasonló esetekről, ebből nőtt ki a mozgalom, amihez azt szeretnék, ha még több zenekar csatlakozna. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.