Börtönnel fenyegetik a kanadai nőt, aki inni adott a vágóhídra szállított malacoknak

Egy tikkasztó júniusi napon látta meg a malacrakományt Anita Krajnc. Az állatokat épp a vágóhídra szállították egy teherautó platóján. Krajnc megsajnálta a nagy melegben ivóvíz nélkül szállított állatokat, ezért odament a ketrec mellé, és egy üvegből vizet töltött be a disznóknak. Ezért most maximálisan akár tíz évet is kaphat, zavarkeltéssel vádolják.

A nő ügye legutóbb most vett fordulatot, amikor az ügyében eljáró bíró Ontarióban nem volt hajlandó ejteni a pert és kitűzte az első tárgyalási napot. 

A kanadai törvények szerint a disznók tulajdonnak számítanak, és lehet őket akár 36 órán át is étlen-szomjan szállítani. 

A 48 éves nő viszont régóta tiltakozik a törvény ellen, ő vezeti a Toronto Pig Save nevű projektet is. Pár aktivistatársával júniusban az út mellett várták, hogy jöjjenek a malacszállító teherautók, és miközben a piros lámpánál álltak, vizet és gyümölcsöket adtak be az állatoknak. 

Ugyanakkor a disznókat szállító cég szerint ezzel veszélyeztették az állatokat és egyben közlekedési veszélyt is okoztak, ezért pereltek. Egész pontosan azért, mert Krajnc 'ismeretlen tartalmú folyadékot' spriccelt a disznók közé, ezzel veszélyeztetve a levágásra szánt állatállományt. A cég érdekében szólaltak meg disznótartó gazdák is, akik szerint a malacok szenvedhettek is attól, ahogy a víz felé tolakodva egymáson átgázoltak. 

Ugyanakkor Kanada és világszerte állatvédők tömegei állnak ki Krajnc mellett. (Telegraph)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.