Ez volt a kétezertízes évek magyar kertévézésének legfontosabb pillanata

tévé
2015 november 30., 09:48
comments 152
photo_camera

Őrület!

Már megint a TV2 Sztárban sztárja volt az év messze legszórakoztatóbb kertévés showműsora, ami nem is annyira meglepetés. Az sem, hogy Tilla mekkora formát futott. Nekem viszont annál nagyobb meglepetés volt az, hogy Gáspár Laci egy istenverte nagy zenés humorista. Oké, azt még én is kapisgáltam, hogy énekelni tud. Gáspár Lacihoz eddig ennek ellenére úgy álltam hozzá, hogy nem álltam hozzá sehogy. Mert kit érdekel egy tehetségkutatón feltűnt liftzenés Blikk- és Bors-töltelék?

Én nem kizárólag Mezzót, hanem kizárólag focit szoktam nézni a tévében és a Sztárban sztárral is úgy ismerkedtem meg, hogy a gyerekek állandóan elkapcsoltak, amikor vasárnap esti meccset néztem volna. Előbb duzzogtam, aztán odanéztem, aztán többé-kevésbé úgy maradtam.



Arra, hogy Gáspár ilyen lendületes, vicces és ilyen prímán és öszötönösen színészkedik is, sose gondoltam volna. Mondjuk nem tehet arról, hogy nőnek maszkírozva zseniálisan néz ki, de ennyi ingyenmázli egy ekkora teljesítménybe bőven belefér. Attól külön jó az egész, hogy a produkciók közti élő interjúk alapján a mester amúgy nem az a slágfertigen dumáló + tudatosan önelemző színésztípus. Amikor dumálni kell, sokkal inkább nyökög, mint egy végtelenre állított Uj Péter, aztán amikor színpadra kell állni, fergeteges.

Hirtelen nem is jut eszembe más, aki úgy tud viccesen bolodozni és játszani, hogy közben úgy énekel, mint egy vadállat. De ennek simán lehet az is az oka, hogy mint mondtam, általában focit szoktam bámulni és ott aránylag ritka az őserejű táncos-komikusok feltűnése.

Gáspár végig ötcsillagos volt, de a legnagyobb durranást döntő utolsó adására tartogatta vagy tartogatták neki a szerkesztők. Minden egyes másodperc tiszta, olcsó élvezet volt, ahogy a két és félszeres életnagyságú Ursula-Godzilla-Fiona-Bonnie Tyler extázisban rázta magát az utóbbi nyominger slágerére.

photo_camera


  • Ahogy a szám elején beszaladt a színpadra, mint egy ijedt óriáscseléd!
  • Ahogy levonaglott a lépcsőn, mint egy bérgyilkos egy el nem készült Robert Rodriguez-filmből, aki a műcsöcseiben rejtegeti a géppuskákat!
  • Ahogy egy pillanatig sem hagyta, hogy a humorforrás annyi legyen, hogy egy nagydarab faszi delnőnek öltözve ugrándozik.
  • Amikor úgy kezdett vonaglani, mint egy középcsatárnő, aki a vb-döntőben, miközben térden csúszva ünnepli a hosszabbításban lőtt gólját, nekimegy a villanypásztornak!
  • Ahogy letérdelt és megmutatta a sikoltozós metál lényegét!
photo_camera

Az egész produkció itt nézhető meg videón, addig is lekesen földig lengetjük szénakazalszerű macaparókánkat! 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.