Terrortámadást szimuláltak, pánik lett belőle

külföld
2015 november 30., 22:13
comments 67

A Strathmore magánegyetem a rendőrséggel közösen tartott egy gyakorlatot, ami során egy lehetséges terrortámadást játszottak volna el. A szimuláció során azonban a diákok pánikba estek, mivel őket senki sem tájékoztatta arról, hogy gyakorlat lesz. A beszámolók szerint akkor tört ki a káosz mikor a hallgatók meglátták az iszlamista fegyvereseknek beöltözött férfiakat. Többen kiugrottak az ablakokon, mások egymást taposva próbáltak kijutni az épületből. Az egyetemi személyzet egy tagja meghalt, több mint harminc diák pedig megsérült, közülök kettőnek az állapota kritikus. 

Az iszlamista al-Shaabab terrorszervezet 2013 őszén a nairobi Westgate bevásárlóközpontban követett el terrortámadást, 67 ember vesztette életét. Idén április elején a kelet-kenyai Garissa egyetemén mészároltak le 148 keresztény diákot a dzsihadisták. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.