Maradnak a keresztek a norvég befogadállomásokban

migráció
2015 december 01., 11:30
comments 102

Hétfőn járta be a világsajtót, hogy a Norvég Bevándorlásügyi Hivatal (UDI) úgy döntött, hogy minden befogadóállomásból, menekültekkel foglalkozó intézményekből el kell távolítani a vallási jelképeket, mert migránsok jelezték, hogy sértve érzik azok miatt magukat. Az UDI legfrissebb közleményében cáfolja ezt a döntést, a Hivatal szerint az sem igaz, hogy történt olyan jelzés a menekültek részéről, hogy zavarná őket bármilyen vallási szimbólum az intézményeikben. 

photo_camera AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Az UDI csak annyit ír elő a munkatársainak, hogy minden náluk lévő vallását tiszteletben kell tartani, és annak szabad gyakorlását biztosítani. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.