A világ tíz leghülyébb országa:

külföld
2015 december 02., 21:33
comments 116

33 országban vizsgálta az IPSOS közvélemény-kutató, hogy mit becsülnek az állampolgárok különböző fontos statisztikai adatokról. Ezeket a becsléseket aztán összevetették az országok valós értékeivel, megnézték, mekkora a kettő közötti eltérés, és már létre is jött a leghülyébb országok listája, íme:

1. Mexikó
2. India
3. Brazília
4. Peru
5. Új-Zéland
6. Kolumbia
7. Belgium
8. Dél-Afrika
9. Argentína
10. Olaszország

Illetve a teljes lista:

photo_camera

Magyarországról sajnos nem gyűjtöttek adatot az összes kérdésnél, ezért nem kerülhettünk rá a hülye országok listájára, néhánynál viszont igen. Kiderül például, hogy az átlagos magyar becslés az átlagéletkorra 63, miközben valójában 41. A nők arányát a parlamenti politikusok között viszont egészen jól eltaláljuk (12 százalék a tipp, a valós: 10 százalék).

Érdekes a felmérésben az is, hogy mit gondolnak a válaszolók arról, hogy mekkora a felső 1 százalék aránya az összvagyonban, illetve mekkorának kellene lennie.

Azt, a vagyona mekkora része az 1 százaléké, általában felülbecsülnek, igaz feltűnő, hogy az oroszok mennyire alábecsülnek:

photo_camera

Attól viszont, amit a legtöbb országban kívánatosnak tartanak, mindenhol sokkal többet birtokol a legvagyonosabb 1 százalék:

photo_camera

(Qz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt