Újabb 158 millió forintot ajándékoz a kormány Lezsák Sándor népfőiskolájának

POLITIKA
2015 december 2., 8:50
comments 101

"Mi nem tehetünk róla, hogy Lezsák úr olyan infrastruktúrát tart fenn, amelyet nehéz működtetni és bírni anyagilag. Én nem egyszer voltam a Lakitelek Népfőiskolán, és mindannyiszor az jutott eszembe, uram isten, miként tudják ezt fenntartani!"

Kósa Lajos értetlenkedett így a Lakitelek Népfőiskola gazdasági modelljén a 2014-es önkormányzati kampányban. Jó oka volt erre akkor, Lezsák Sándor elvben a Fidesszel szövetséges Nemzeti Fóruma akkor pont a Fidesz ellen indult helyben az önkormányzati választáson.

Azóta rendeződött a viszony:

a Magyar Közlönyben megjelent 1858/2015. (XII. 1.) kormányhatározat szerint még az idén 120 millió forint pluszforrást biztosítanak a népfőiskola működtetésére, és még 38 milliót az épületeinek felújítására.

A Lakitelek Népfőiskolának amúgy saját miniszteri biztosa is van, Kandra Ildikó a népfőiskola rekonstrukcióját és fejlesztését felügyeli. (Via Átlátszó, Origo.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt