Bombákat és egy rakás lőszert találtak a San Bernardino-i fegyveres támadók lakásán

2015 december 3., csütörtök 20:12

Nagy mennyiségű lőszert, több csőbombát, és egyéb robbanószerkezeteket talált a rendőrség a San Bernardino-i fegyveres támadás két, az üldözéskor tűzharcban lelőtt gyanúsítottjának a lakásán – mondta Jarrod Burguan, a város rendőrfőnöke.

Arról a hatóságok szerint feltehetően házas vagy jegyes férfiről és nőről van szó, akik elkövették a dél-kaliforniai San Bernardinóban a 14 halálos áldozattal és 17 sebesülttel járó véres merényletet. A lövöldözés utáni mentésről és a hajszáról itt láthatók szemtanúk videófelvételei.

A párnál rengeteg, több mint 1600 lövedék volt, amikor lelőtték őket, de a rendőrfőnök szerint a lakásukon később további muníciót, több mint 3000 lövedéket, 12 csőbombát és több száz olyan eszközt és alkatrészt találtak, amik robbanószerkezetek gyors házi összeszereléséhez szükségesek. Emellett a merénylet helyszínén találtak 3 már összeszerelt, távirányítással működésbe hozható robbanószerkezetet is, amik szerencsére nem robbantak.

A hatóságok tájékoztatása szerint az egyik elkövető az amerikai állampolgárságú, 28 éves, mélyen vallásos Syed Raheel Farook, állami alkalmazásban álló környezet-egészségügyi szakértő volt. Szaúd-Arábiában házasodhatott össze a másik támadóval, a 27 éves Tashfeen Malikkal, és babájuk is született. A hatóságok kiderítették, hogy a nő pakisztáni útlevéllel rendelkezett.

Burguan szerint csak ők ketten hajtották végre a vérengzést. (MTI)