Pistoriust elítélték szándékos emberölés miatt

bűnügy
2015 december 03., 09:26
comments 73

Pretoriában a dél-afrikai fellebviteli bíróság hatályon kívül helyezte korábbi ítéletét, és bűnösnek találta barátnője szándékos meggyilkolása miatt Oscar Pistorius paralimpiai bajnok futót. 

(HERMAN VERWEY / POOL / AFP)
photo_camera Oscar Pistorius (HERMAN VERWEY / POOL / AFP)

2014-ben Pistoriust elsőfokon gondatlan emberölés miatt ítélték el és kapott öt évnyi börtönt. Októberben arra is engedélyt kapott, hogy házi őrizetben töltse le büntetését. 

Az ügyészség azonban nem hagyta ennyiben, súlyosbításért fellebbezett, mert kitartott a szándékosság mellett. Csütörtökön a bíróság az ügyészségnek adott igazat. A dél-afrikai törvények alapján Pistoriust így akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik. 

Pistorius, akinek mindkét lábát amputálták, és atlétaként lett világhírű, azért ítélték el, mert otthonában több lövéssel meggyilkolta 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampt. A sportoló azt vallotta, hogy azt hitte, betöröő van a lakásban, és ezért adott le lövéseket. 

Az ügy előzményeiről ezekben a cikkekben írtunk.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.