Tibi atya bocsánatot kért a belga egészségügyi minisztertől

INTERNET
2015 december 03., 09:49
comments 308

A hét elején 10 ezer feletti megosztásokkal körbement a magyar neten egy sztori arról, hogy Maggie de Block túlsúlyos belga egészségügyi miniszter beszólt a magyarok táplálkozási szokásaira. 

A dolgot több népszerű Facebook oldal kirakta, köztük Tibi atya is, akinek majdnem egymillió követője van. Nem ő tett ki először, de innen osztották a legtöbben.

photo_camera

Pár órával később már magyar kommentelők gyalázkodtak a minisztert hivatalos Facebook oldalán.

A dolog szépséghibája, hogy Maggie de Block nem szólt be a magyaroknak.

Miután ezt megírtuk Tibi atya levette az eredeti posztját, ma délelőtt pedig bocsánatot kért.

Azt kéri a követőitől, hogy ne keverjék össze a poénjait a hírekkel. 

"Ennek tükrében - bár kafkai maga a szituáció is - megkérem minden követőmet, hogy ne kezeljék az oldal poénjait hírekként, hacsak nem kocsmákról vagy bulikról van szó!"

Tekintsük hivatalosan is elismertnek a tényt, hogy a belga egészségügyi miniszter sosem mondott rólunk ilyesmit! Mikor...

Posted by Tibi atya on Wednesday, December 2, 2015

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.