Zokogó gyerekek mindenfelé, óriási mikuláspara volt Pécsett :(

dráma
2015 december 03., 08:59
comments 248

"Most már biztos, hogy nincsen Mikulás, most már tudom, hogy átverés az egész" 

– mondta otthon egy nagycsoportos kisfiú szerda este, aki annyit zokogott a rossz élmények után, hogy mire hazaért, már nem maradt mit kisírnia. Szerda este a lappföldi Mikulás, Joulupukki volt a pécsi főtér vendége, ahol több száz, meglehet ezernél is több kisgyerek zsúfolódott össze, hogy találkozhasson a télapóval. De a látogatás ennél nem is sülhetett volna el rosszabbul, és mikulás talán soha ekkora csalódást nem okozott még, mint tegnap Baranyában. 

photo_camera Fotó: bama.hu

Az eset azzal kezdődött, hogy a meghirdetett 5 órás kezdés helyett a télapó csak háromnegyed 6-ra érkezett meg a Széchenyi térre. Előzetesen nem lehetett tudni pontosan hová érkezik, ezért a gyerekek nagy többségének esélye sem volt a közelébe férkőzni, és ugyan volt egy nagy kivetítő a téren, azon csak reklámok futottak, a mikulásból szinte semmit nem lehetett se hallani, se látni. Csak néhány tucatnyi gyerek tudott közel kerülni vagy beszélni a télapóval. 

A többség emiatt csalódott volt, sok gyerek sírni kezdett. Nem volt megszervezve, hogy a kicsik miként juthatnak el a mikuláshoz, aki láthatóan maga sem élvezte az eseményt. A tudósítás alapján a szülők a türelmetlen gyerekek miatt feldúltak voltak, lökdösődés is kialakult, a télapó pedig a feszült helyzetben tíz percig bírta a nyomást, távozott, sőt valósággal 

"bemenekítették a városházára".

Valamivel később az erkélyen megmutatta szakállát és integetett a gyerekeknek, de a helyzet már menthetetlen volt, csoda hogy a feldühödött szülők nem dobálták meg. Több szülő a gyerekek mikulásrajzait lobogtatva jelezte, ők ünnepelni és örömködni jöttek, és most vigasztalhatatlan, síró gyerekkel a hónuk alatt kell hazamenjenek. Az egyik szülő azzal tessékelte el az erkély alól kisgyerekét, hogy "keresnek majd egy másik Mikulást."

Joulupukkit eredetileg csak Komlóra hívták, de elég drága volt, valószínűleg ezért szállt be Pécs is egy hakni erejéig. A hírek szerint a két fellépésért a télapó 500-500 eurót kért, de végül árengedmény mellett 

350-350 euróba, azaz kétszer 108 ezer forintba került a két fellépés. 

A tudósításból nem derül ki, hogy a balul elsült események miatt kapott engedményt a város, vagy Joulupukki csomagban olcsóbban vállal rendezvényt. Állítólag, írja a bama.hu, a pécsi fellépést egy városházi képviselő szervezte meg. 

(bama.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.