A New Horizons megküldte az eddigi legjobb képeket a Plutóról

űrkutatás
2015 december 04., 21:36
comments 140

A NASA New Horizons nevű űrszondája elképesztő képeket küldött a Pluto felszínéről, amelyeket még júliusban rögzített. A New Horizons egyébként hetente küld képeket a Földre, most kaptuk meg a júliusi adagot.

A rendkívül nagy felbontású képeken látszik, hogy a bolygó tele van kráterekkel, hegyekkel és gleccseres területekkel.

photo_camera Fotó: NASA/JHUAPL/SwRI

A képeket a szonda Long Range Reconnaissance Imager (LORRI) teleszkópja készítette 17 kilométeres távolságból. A kutatók szerint a következő napokban még érkezhetnek képek a bolygó felszínéről. (via NASA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt