Magyarellenes skandálás miatt szakították félbe a Dinamo Bucuresti mérkőzését

A csütörtök este játszott Dinamo Bucuresti-CSMS Iasi román labdarúgó-bajnoki mérkőzést azért szakította félbe a bíró, mert a hazai csapat szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak, pl.

"ki a magyarokkal az országból!”

A meccset az első félidőben, a 33. percben állította le Iulian Călin piteşti-i játékvezető, először öt percre. Az ultrák ekkor sem hagyták abba, ezért újabb öt percet ráhúzott a játékvezető. Eközben a Dinamo két játékosa próbálta csitítani a szurkolókat. Az eset után a Dinamo szektorából tömegek távoztak. A csapat vezetősége szerint túlregálta a játékvezető, és semmi szükség sem volt a kényszerszünetre. 

Romániában először fordult elő, hogy szurkolók xenofób megnyilvánulásai miatt félbeszakítottak első osztályú bajnoki mérkőzést. 

A magyarellenes skandálások oka a Kézdivásárhelyen letartóztatott magyar férfi, aki a hírek szerint román nemzeti ünnepen szeretett volna robbantani. Illetve, hogy a vendégcsapatban játszott a román bajnokság egyetlen magyarországi idegen légiósa, Bőle Lukács. 

A Dinamot zártkapus mérkőzéssel és akár 5 millió forintnyi bírsággal is sújthatják. (MTI/Transindex)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.