Elindult a libanoni program, amivel Kanada 25 ezer szíriai menekültet fogad be

Libanonban pénteken elindították azt a letelepítési programot, amivel Kanada 25 ezer, jelenleg Libanonban, Jordániában és Törökországban élő szíriai menekültnek ajánl új otthont.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) egy szóvivője pénteken egy genfi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az akciót a kanadai kormánnyal, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával és más partnerekkel együttműködve vezénylik le.

A szóvivő szerint a kanadai programra jelentkezők regisztrációját a héten kezdték el az újonnan létrehozott bejrúti műveleti központjukban, ahol a menedékkérőknek segítséget nyújtanak az esetleges Kanadába településükhöz szükséges első lépések megtételéhez.
A műveletet a tervek szerint 3 hónap alatt lebonyolítják.

„Jelenleg az IOM több mint 50 munkatársa végzi Bejrútban a kanadai letelepítési folyamattal kapcsolatos teendőket” – mondta el Fawzi al-Zioud, a szervezet libanoni missziójának vezetője. Amint sor kerül az első, kiválasztott menekültek utaztatására, a szaporodó intézni valók miatt kibővítik a misszió létszámát – mondta. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.