Íme Magyarország 74 leglátványosabb szalagátvágása

Tállai András NAV-vezér és miniszterhelyettes a magyar szalagátvágás utáni fotózkodás nagymestere, csak a 2014-es országgyűlési választások után

 74,

 ilyen kép került fel eddig népszerű Facebook-oldalára. 

Van másik!

Amikor az ember azt gondolná, nincs már ép szalag az országban, Tállai András egy újabb szalagos képet posztol.

Tállai 56 éves, a mezőkövesdi 7. választókerületből került az Országgyűlésbe, 2 gyermek apja, 8 évig volt Mezőkövesd polgármestere, és egy felesége van, Tállai Andrásné. Ezek összege szintén 

74. 

Tállait az átadások során mindig más hosszúságú nemzeti színű szalaggal kapják le, aminek oka vágók száma és a véletlen. A legrövidebb alig hat centis lehet:

A legnagyobb pedig akár több mint huszonkettő:

Átlagosan tehát 13 centis szalagokat vág az országgyűlési képviselő. 

Egy szalagot átvágni mindig nagy öröm, legalábbis nem találkoztunk olyan Tállai-képpel, amin ne mosolyogna a NAV-vezér. Amikor azonban ez ember már túl van a hetvenediken, egyre inkább a nagy számok bűvöletébe kerül.

Vajon milyen hosszú már a levágott szalagdarabok együttes hossza?

13 * 74 = 1148 centi = 11,48 méter = 0,01148 km

Mire lehet ez elég? A Hold még nagyon messze van, de - mondjuk - egy Mezőkövesd-Budapest távolságot belátható időn belül össze lehetne kötni, ha a szalagokat újból összevarrnánk.

Némi számolgatással kijön, hogy Tállai Andrásnak még 11497 alkalommal kell szalagot vágni ahhoz, hogy a szülőváros és a főváros közötti 132 kilométeres távolságot átérjék a darabok.

Ez persze elsőre talán soknak tűnik, de ezzel a tempóval (1,5 év alatt 74 szalag!) 103 év alatt összejöhet.

És most jöjjön mind a hetvennégy kép a 2014. április 6.-i választás után.

(Címlapkép, ami legfelül is látható Tbg alkotása)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.