Elintézte a NAV a Mikulást

bűnügy
2015 december 06., 20:57
comments 931

A Mikulás a Tényeknek azt mondta, hogy a szülőknek álcázott adóellenőrök elhívták, hogy szeretnék, ha meglepné a gyerekeket. Az is elmondták neki, hogy hogyan viselkedtek a gyerekek az elmúlt évben. Felvette a piros ruháját, és elment a helyszínre.„Bementünk megdicsértük, leszidtuk, közös képek készültek, nevettünk, énekeltünk, boldogok voltunk egészen addig, amíg ki nem értünk a lifthez, és díjunk átadása meg nem történt. Ekkor jelezték, hogy a konyhában még szívesen mutatnának valamit, ami a NAV-igazolványuk volt.” 

-mondta kiábrándultan a Mikulás, aki a tévésektől azt kérte, ne mutassák az arcát.

Mivel a Mikulás nem adott számlát és vállalkozói igazolványa sem volt, ezért megbírságolták. Azt mondta, hogy mivel egy évben általában csak egyszer mikuláskodik, nem gondolta volna, hogy ebből baj lesz. Erre az egy napra viszont nem érné meg vállalkozói igazolványt váltania.

A büntetés akár 200 ezer forint is lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.