Kiéleződött a helyzet Horlivkában, kétszer is rohamoztak az oroszbarát szakadárok

2015 december 6., vasárnap 13:30
156

Feszültté vált a helyzet az elmúlt hetekben viszonylag békésebb kelet-ukrajnai fronton: a kijevi elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője Olekszandr Motuzjanik szerint egy nap alatt két rohamot indítottak a szakadárok a Donyeckhez közeli Horlivka környékén. A harcokban egy ukrán katona vesztette életét.

A katona Zajcevében esett el, a falut kettészeli a front.

A szakadárok az ukrán hadsereg magaslati állásait rohamozták kétszer, majd miután a védők visszaverték őket, heves tüzérségi bombázásba kezdtek.

A fronton szolgáló parancsnokok egyike, olekszandr Olejnik szerint a harcokban legalább harminc szakadár vesztette életét, de értesülései szerint a szakadárok nagyobb erőket vontak össze Horlivkánál, vagyis újabb rohamra készülhetnek.

Közben a hadműveleti parancsnokság sajtóosztálya közölte, hogy Horlivka közelében, közvetlenül a frontvonalnál szakadár harckocsik jelenlétét észlelték. A parancsnokság légi felvételt is közzétett az egyik faluban felfedezett harckocsiról. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt